Vervolgcursus
Docent Vlokhoven Opleidingen

Vervolgcursus CGT: individuele behandelingen op maat (50 uur)

Verdiep je expertise met deze unieke vervolgcursus CGT en leer geavanceerde behandeltechnieken op maat toe te passen. Ontwikkel je CGT-interventies op meerdere niveaus en verfijn je procedurele vaardigheden voor het gedragstherapeutisch proces. Bereid je voor om complexe behandelingen effectief en met precisie uit te voeren.
Meer informatie

1499
Online
8 lesdagen
VGCt, NIP-ELP, NIP A&O, FGzPt

Kies een locatie en datum

Nog geen locatie ingepland
Nog geen startdatum ingepland

De voordelen van Vlokhoven

 • 14 dagen bedenktijd
 • Betalen in 3 termijnen? Geen probleem!
 • Geaccrediteerd & erkend, zoals je gewend bent
 • Altijd persoonlijk contact via whatsapp, telefoon of mail
 • >1.000 geslaagden gingen je voor 🎓
Beschrijving
Accreditaties
Doelgroep
Docenten
Literatuur

Beschrijving

Waarom de Vervolgcursus CGT: individuele behandelingen op maat?

 • In de praktijk laten cliënten zich niet zo makkelijk vangen in één DSM-categorie. Je leert in deze cursus hoe je jouw diverse patiëntengroepen toch evidence-based op maat kunt behandelen. 
 • Je leert om bestaande protocollen aan te passen, zodat je de cliënt zo goed mogelijk kunt behandelen
 • Je gaat op verdiepend niveau aan de slag met het leren toepassen van cognitief gedragstherapeutische kennis en vaardigheden bij complexere casuïstiek.
 • Alles is zo praktijkgericht mogelijk. Dus er zal continu geoefend worden met ingebrachte casuïstiek.

Wat kun je verwachten van deze 50-uurs vervolgcursus CGT?

In deze vervolgcursus leer je op gevorderd niveau te oefenen met de conceptuele vaardigheden die nodig zijn om behandelplannen vorm te geven (zoals holistische theorie, FABA’s). Daarnaast ga je aan de slag met methodologische vaardigheden (CGT-interventies op cognitief, experiëntieel en gedragsmatig niveau) en procedurele vaardigheden (gedragstherapeutisch proces hanteren, structuur vasthouden, omgaan met interactieproblemen) die nodig zijn om een op maat gemaakte behandeling uit te voeren. 

Hoe ziet Blended onderwijs eruit?

 • Blended leren combineert online en offline onderdelen voor een optimale leerervaring. Begin direct, studeer wanneer het jou uitkomt en ontvang persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw leerbehoefte. Online onderwijs stelt je in staat om lesmateriaal te herhalen, totdat je het vol vertrouwen beheerst. Zo werk je tijdens de les aan extra oefeningen, gepersonaliseerde feedback en verdieping.
 • Elke les richt zich op het versterken van groepsfactoren, zoals het werken in verschillende subgroepen en het uitvoeren van verbindende activiteiten die zowel praktisch bruikbaar zijn in therapie als in een lesgroep.
 • In de Deze dag is bedoeld om na te gaan in hoeverre de leerdoelen zijn behaald en waar extra uitleg of training nodig is. Tijdens de trainingsdag wordt er veel geoefend om verder te werken aan het behalen van leerdoelen of om vaardigheden aan te vullen of te verdiepen.

Heb je vragen over de cursus? Neem dan contact op via welkom@vlokhovenopleidingen.nl.

Accreditaties

Deze cursus is voor de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

Vervolgcursus CGT: individuele behandelingen op maat

Doelgroep

 • Universitair opgeleide hulpverleners zoals (gz-), (klinisch-) psychologen, psychotherapeuten, pedagogen, orthopedagogen en artsen.
 • Je hebt behoefte aan ontwikkeling en meer kennis bij het toepassen van individuele CGT behandelingen op maat
 • Je bent bekend met de basisprincipes van cognitief gedragstherapeutische interventies

Vooropleidingseisen: minimaal Universitaire graad (MSc.) en een afgeronde Basiscursus CGT.

 

Docenten

Perlita Marti

Perlita Marti

Perlita Marti is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt en EMDR-therapeut. Zij heeft een ruime behandelervaring binnen de specialistische GGZ op het gebied van zowel volwassenen als jeugd. Momenteel werkt zij binnen een eigen praktijk voor behandeling en supervisie.
Meer over Perlita Marti

Literatuur

Verplichte literatuur

Onderstaande boeken dien je zelf aan te schaffen:

 • Ten Broeke, E., Korrelboom, K., Verbraak, M., & Meijer, S. (2020). Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie: Protocollaire behandelingen op maat. Coutinho. ISBN 9789046906569.

Inschrijven voor deze cursus