Vanwege de vakantieperiode zijn we minder goed bereikbaar t/m 19 juli

Bjorn van Vlokhoven over hoe Vlokhoven Opleidingen is ontstaan

Eind 2017 ben ik, Bjorn van Vlokhoven, gestart met Vlokhoven Opleidingen. Destijds heette het nog Vlokhoven Trainingen & Workshops en daarvoor nog Aan de slag als psycholoog. In het begin boden we alleen de basiscursus CGT aan, maar langzaam aan hebben we daar ook de vervolgcursus CGT en EMDR aan toegevoegd. Hoewel we al verschillende naamsveranderingen zijn ondergaan, is het uitgangspunt nog steeds hetzelfde: onderwijs toegankelijk maken voor iedereen.

Niet alleen op het gebied van prijs zie je dit terug, maar ook aan welke cursisten we toelaten en hoe we docenten werven. De filosofie uit 2017 is – hoewel iets geraffineerder – nog steeds aanwezig. Vlokhoven opleidingen is niet alleen een opleidingscentrum. Het is een springplank voor psychologen die op zoek zijn naar een werkplek die bij hun wensen en idealen past.

Vóór Vlokhoven Opleidingen

Voordat ik begon met het opzetten van cursussen, was ik op zoek naar een baan als psycholoog. Ik was afgestudeerd, maar kon geen baan vinden. Na tientallen afwijzingen realiseerde ik me dat ik het over een andere boeg moest gooien. Alleen lukt het me niet. Dus ik ging kijken naar mensen bij wie het wel lukte. Voorbeeldfiguren die wel een baan hadden gevonden waar ze hun passie voor psychologie in kwijt konden. Om erachter te komen wat hun geheim was, vroeg ik simpelweg hoe zij het gedaan hadden. De gesprekken met deze psycholgen heb ik gebundeld in het boek ‘Aan de slag als psycholoog’ ontstaan dat ik samen met mijn zus Dominique van Vlokhoven heb geschreven. Na het publiceren van het boek gingen er plotseling wel deuren voor me open. Ik startte met mijn eerste baan en ontmoette veel interessante nieuwe mensen.

Start van Vlokhoven Opleidingen

Het starten van de eerste cursus Cognitieve Gedragstherapie ontstond vanuit mijn eigen behoeften voor betaalbaar onderwijs. De start was intens en loodzwaar. Vlokhoven Opleidingen was nog nergens bekend. Niemand had ooit van de naam Vlokhoven gehoord. En plotseling stond ik daar met mijn plan om geaccrediteerde opleidingen in de GGZ te organiseren. Het vinden van de eerste docent was dan ook een flinke opgave; een aantal maanden zoeken en meer dan 50 docenten verder was de hoop ver te zoeken. Geen enkele docent had vertrouwen in mijn plannen. En ik ondertussen ook niet meer. Tot ik per toeval een docenten ontmoette die wel heil zag in mijn idealistische concept van ‘betaalbaar onderwijs voor iedereen’. Hier is de eerste samenwerking begonnen.

‘Betaalbaar onderwijs voor iedereen,’ Is dat voldoende?

Dat smaakte naar meer. In de maanden die daarop volgden organiseerde ik als Vlokhoven Opleidingen (toen Vlokhoven Trainingen & Workshops) meerdere basiscursussen cognitieve gedragstherapie. Nog steeds streven we ernaar om onze cursussen betaalbaar te houden. Inmiddels is het bedrijf echter flink geprofessionaliseerd, waardoor we aan een nog betere kwaliteitsstandaard willen voldoen. We willen namelijk niet alleen de goedkoopste opleidingen aanbieden, maar ook de beste. Stunten met prijzen als opleider zijn een race naar de bodem, waar uiteindelijk de cursist de dupe van wordt.

Hebben wij de laagste prijsgarantie? Nee. Bij Vlokhoven Opleidingen willen we namelijk het verschil maken met de allerbeste docenten en onderwijs. En niet door te stunten met de laagste prijzen. Uiteindelijk komen we prijstechnisch vaak alsnog als beste uit de bus, maar we zullen nooit inboeten op kwaliteit.

Wat doet Vlokhoven Opleidingen?

Vlokhoven Opleiding is ontstaan vanuit het boek ‘Aan de slag als psycholoog’, waarbij de focus lag op het ontdekken van een manier om op een unieke wijze aan het werk te komen in de psychologie. Vlokhoven Opleidingen is daarom een combinatie van:

  1. Studieloopbaanontwikkeling: psychologen begeleiden bij het vinden van de juiste baan of het vinden van hun passie (in de psychologie); dit blijven wij doen door middel van onze kennisbank en gratis opleidingsadvies. Maar ook door het ontwikkelen van sollicitatieworkshops en een workshop profileren op de arbeidsmarkt.
  2. Een onderwijsinstelling die de focus legt op jouw professionele ontwikkeling, door opleidingen aan te bieden met een onuitputtelijke focus op kwaliteit en toepasbaarheid in de klinische praktijk. Wij stomen mensen klaar om uit te groeien tot de GGZ professional van de toekomst.

De komende tijd

  1. Vanaf eind maart 2019 zal ik meer tijd hebben om mijn missie en visie uit te gaan dragen. Mijn doel blijft betaalbaar onderwijs, en dit zal ik de komende jaren voor meerdere cursussen gaan uitdragen.
  2. Het boek ‘Aan de slag als psycholoog’ krijgt een tweede druk. Er komen nieuwe verhalen en de eerste druk wordt in een nieuwe vorm gegoten
  3. Er wordt een sollicitatie workshop en een workshop profileren op de arbeidsmarkt ontwikkeld
  4. Een gratis e-book is in ontwikkeling met highlights uit het boek ‘Aan de slag als psycholoog’
  5. We blijven blogs posten, dus als jij interesse hebt om een interessant verhaal te vertellen stuur dan een mail naar info@vlokhovenopleidingen.nl

Ik vind een persoonlijke touch belangrijk, dus als jij vragen of opmerkingen hebt n.a.v. het lezen van deze blog dan hoor ik het uiteraard graag. Je kunt met altijd persoonlijk bellen (06 130 35 327) of toevoegen op LinkedIn.

Groeten,

Björn van Vlokhoven – Vlokhoven Opleidingen

Een klein stukje over hoe het allemaal begon: In 2017 combineerde ik Vlokhoven opleidingen met twee parttime banen van samen 40 uur. Ik werkte dus eigenlijk fulltime naast mijn onderneming. Toen ik merkte hoe snel Vlokhoven Opleidingen groeide, en hoeveel energie ik haalde uit het organiseren van nieuwe cursussen, besloot ik me meer te focussen op mijn onderneming. Vanaf 2019 werk ik daarom nog slechts parttime als ZZP’er. Inmiddels is het niet echt meer een keuze uit financiële overwegingen. Ik hou namelijk enorm van mijn vak en zou altijd betrokken willen blijven met het werkveld. Dit doe ik vanuit mijn eigen passie en om ervoor te zorgen dat onze opleidingen altijd ontwikkeld worden met het oog op de klinische praktijk.
Categorie: Blog

Naar kennisbank