Vlokhoven Opleidingen is de nieuwe naam van VT&W

Blijven ontwikkelen, leren en innoveren. We verlangen het dagelijks van onze deelnemers. Maar we verlangen het ook van onszelf als opleidingsinstituut. In lijn met de strategische doelstellingen gaat Vlokhoven Trainingen & Workshops (VT&W) vanaf 25 oktober 2021 verder onder de nieuwe naam: Vlokhoven Opleidingen. En bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo, een nieuwe website en nieuwe opleidingen.

Vlokhoven Opleidingen logoPNG

Het nieuwe logo van Vlokhoven Opleidingen

Waarom Vlokhoven Opleidingen?

Voor psychologen is het vaak lastig om een goede vervolgopleiding te vinden. Opleidingen zijn niet specialistisch genoeg, simpelweg te duur of er is een wachtlijst van enkele maanden. “Met onze nieuwe naam willen we onszelf breder positioneren. We zijn er namelijk niet alleen voor startende psychologen, maar ook voor psychologen die al in een volgende fase zitten.” zegt mede-oprichter Bjorn van Vlokhoven. “Al in de vorige strategieperiode zijn we gestart met de ontwikkeling van nieuwe opleidingen. We hebben daarbij ontzettend goed geluisterd naar de feedback van onze cursisten en onze docenten. Het nieuwe aanbod is beter afgestemd om aan de groeiende behoefte van deze groep psychologen te voldoen.”

Nieuwe naam, nieuwe website, nieuwe opleidingen

“In september waren onze cursussen voor 2021 al volledig uitverkocht.” zegt mede-oprichter Zowie van den Goorbergh. “Dit was nog voordat onze nieuwe naam en website waren gelanceerd. In deze tijd zijn we ook bezig geweest om alles achter de schermen verder te professionaliseren. Zo hebben we onze draaiboeken vernieuwd, een digitaal leerportaal en e-learning omgeving gebouwd, en nieuwe docenten aangenomen. Voor mij is het nieuwe logo en de nieuwe website niet een eindproduct, maar juist het startpunt. Vanaf hier begint het pas!”

Zowie van den Goorbergh (links) en Bjorn van Vlokhoven (rechts)

“Waar ik het meest enthousiast over ben is ons vernieuwde aanbod,” zegt Bjorn trots. “Naast onze geaccrediteerde Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT), bieden we nu ook geaccrediteerde vervolgcursussen CGT en erkende EMDR-trainingen aan.” Ook de nieuwe opleidingen zijn gecreëerd vanuit de oorspronkelijke Vlokhoven filosofie. “We vragen continu naar feedback van studenten en docenten om onze opleidingen door te ontwikkelen.  We willen leren makkelijker, leuker en prikkelender maken. Ik geloof dat cursisten dat plezier en die laagdrempligheid voelen. En we zien het ook terug in de reviews van deelnemers.”

Psychologen voor psychologen

Bjorn van Vlokhoven schreef in 2016 het boek Aan de slag als psycholoog. Om psychologiestudenten en startende psychologen te helpen bij het vinden van een baan. Een baan vinden als psycholoog kan een onmogelijke opgave lijken. Vooral als je net begint. Om andere psychologen te helpen in hun zoektocht besloot Bjorn om 25 psychologen te interviewen over hoe zij aan een baan zijn gekomen en hoe zij deze moeilijke tijd ervaren hebben. Nu Vlokhoven Opleidingen zelf groeit als opleider, is het tijd om deze missie ook voort te zetten voor een bredere doelgroep.

“We helpen nog steeds startende psychologen. Dit doen we onder andere door het boek weg te geven, maar ook door gratis studieadvies aan te bieden. We krijgen daar veel positieve feedback op vanuit psychologen die bij ons aankloppen.” aldus Bjorn. “Laatst zag ik een review op Google van een van onze cursisten. Ze vertelde dat ze na 74 afwijzingen eindelijk een baan gevonden had als psycholoog. En dat onze cursus daar een bijdrage aan heeft geleverd. Dat zijn de momenten die mij eraan herinneren waarom ik dit werk doe en waarom ik VT&W in 2017 begonnen ben.”

“En met Vlokhoven Opleidingen gaan we gewoon verder waar we gebleven zijn.” vult Zowie aan. “Te beginnen met… nu. Er staan teveel cursisten te wachten op de wachtlijst.” Met een glimlach kijken beide heren elkaar aan. “Ja, tijd om te beginnen.” zegt Bjorn.

Categorie: Nieuws

Naar kennisbank