STAP-budget: meld je aan op 1 mei 2023

Vlokhoven Opleidingen is de nieuwe naam van VT&W

Blijven ontwikkelen, leren en innoveren. We verlangen het dagelijks van onze deelnemers. Maar we verlangen het ook van onszelf als opleider. Vanaf 25 oktober 2023 gaat VT&W (Vlokhoven Trainingen & Workshops) verder onder de nieuwe naam: Vlokhoven Opleidingen. “Wij zijn ooit begonnen als twee psychologen die vonden dat alles een stuk transparanter kon. Nooit hadden we verwacht dat we ook echt de opleidingswereld zouden kunnen hervormen.”

Vlokhoven Opleidingen logoPNG

Het nieuwe logo van Vlokhoven Opleidingen

Waarom Vlokhoven Opleidingen?

Voor psychologen is het vaak lastig om een goede vervolgopleiding te vinden. Opleidingen zijn niet praktisch genoeg, simpelweg te duur of er is een wachtlijst van enkele maanden. “Met onze nieuwe naam willen we meer zorgprofessionals kunnen helpen aan eerlijk en toegankelijk onderwijs. We zijn er namelijk niet alleen voor startende psychologen, maar ook voor psychologen die al in een volgende fase zitten.” zegt mede-oprichter Bjorn van Vlokhoven. “Steeds meer cursisten vroegen of we nog meer opleidingen aanboden. Voordat we hiermee zijn gestarten, hebben we eerst ontzettend goed geluisterd naar de feedback van onze huidige cursisten en onze docenten. Met deze feedback zijn we in hoog tempo begonnen met het doorontwikkelen van nieuwe opleidingen.”

Leren leuker, makkelijker en prikkelender maken

“In september 2022 waren alle cursussen voor 2021 al volledig uitverkocht.” zegt mede-oprichter Zowie van den Goorbergh. “Dit was nog voordat onze nieuwe naam en website waren gelanceerd. In deze tijd zijn we ook bezig geweest om alles achter de schermen verder te professionaliseren. Zo hebben we onze draaiboeken vernieuwd, een digitaal leerportaal en e-learning omgeving gebouwd, en nieuwe docenten aangenomen. Hoewel we een enorme professionaliseringslag hebben gemaakt voelt dit niet als een finish, maar juist het startpunt. Vanaf hier begint het voor mijn gevoel pas!”

Zowie van den Goorbergh (links) en Bjorn van Vlokhoven (rechts)

“Waar ik het meest enthousiast over ben is ons vernieuwde aanbod,” zegt Bjorn trots. “Naast onze geaccrediteerde Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT), bieden we nu ook geaccrediteerde vervolgcursussen CGT en erkende EMDR-trainingen aan.” Ook de nieuwe opleidingen zijn gecreëerd vanuit de oorspronkelijke Vlokhoven filosofie. “We staan altijd open voor feedback en iedereen kan ons alles zeggen. Een veilige omgeving en optimale leerervaring staan altijd centraal. We willen leren leuker, makkelijker en prikkelender maken. Ik geloof dat cursisten dat plezier en die openhartigheid voelen. En we zien het ook terug in de reviews van deelnemers.”

“Leren maakt beter”

In 2016 schreef Bjorn het boek Aan de slag als psycholoog. Om psychologiestudenten en startende psychologen te helpen bij het vinden van een baan. Een baan vinden als psycholoog kan een onmogelijke opgave lijken. Vooral als je net begint. Om andere psychologen te helpen in hun zoektocht besloot Bjorn om 25 psychologen te interviewen over hoe zij aan een baan zijn gekomen en hoe zij deze moeilijke tijd ervaren hebben. Nu Vlokhoven Opleidingen zelf groeit als opleider, is het tijd om deze missie ook voort te zetten voor een bredere doelgroep.

“We helpen nog steeds startende psychologen. Dit doen we onder andere door het boek weg te geven, maar ook door gratis studieadvies aan te bieden of zelf gratis opleidingsplaatsen aan te bieden. We krijgen daar veel positieve feedback op vanuit psychologen die bij ons aankloppen.” aldus Bjorn. “Laatst zag ik een review op Google van een van onze cursisten. Ze vertelde dat ze na 74 afwijzingen eindelijk een baan gevonden had als psycholoog. En dat onze cursus daar een bijdrage aan heeft geleverd. Dat zijn de momenten die mij eraan herinneren waarom ik dit werk doe en waarom ik VT&W in 2017 begonnen ben.”

“Leren maakt beter. Dat zie je bij de cursiste die na de Basiscursus CGT een baan kreeg, maar ook bij mezelf. Als ik na alle afwijzingen bij de pakken neer was gaan zitten, hadden we hier nu niet gestaan.” zegt Bjorn. “Door mijn continue drang om te blijven leren, maak ik onze cursisten beter. En onze cursisten maken op hun beurt hun cliënten beter. En zo is de cirkel rond.”

“Ik dacht dat ik de commerciële man was. Waar heb je mij eigenlijk nog voor nodig?” zegt Zowie grappend. “Om te blijven leren. Jij maakt mij beter.” antwoord Bjorn. De twee heren kijken elkaar aan en beginnen te lachen.

Categorie: Nieuws

Naar kennisbank